Loterie Suisse Romande / CCHE


© Thomas Jantscher

© Thomas Jantscher


© Thomas Jantscher


© Thomas Jantscher


© Thomas Jantscher


© Thomas Jantscher

  • Architects: CCHE
  • Location: Lausanne, Switzerland
  • Area: 11200.0 sqm
  • Project Year: 2015
  • Photographs: Thomas Jantscher
  • Client : La Société de la Loterie Suisse Romande (LORO)Surface (SBP)

© Thomas Jantscher

© Thomas Jantscher

From the architect. The LORO wants to bring together its different entities on one site. The building located avenue de Provence in Lausanne, already hosted some, was transformed internal and external and completed with an extension to regroup them.


© Thomas Jantscher

© Thomas Jantscher

CCHE has developed a structure in the common courtyard to provide a visible single entry with the goal to redistribute the building part through the different lodgers and to connect all levels and services.


Floor Plan / Sections

Floor Plan / Sections

The new site match industrial character of the site thanks to the building envelope, but develops a LORO specific universe inside the building. The extension takes the form of a tree wrapping the existing building as a canopy in which penetrates the surrounding vegetation.


© Thomas Jantscher

© Thomas Jantscher

The LORO indoor environment, with its large levels, is assimilated to boxes looking like disseminated houses in the city: the front houses are closed offices and conference rooms and those inside de levels are dedicated to services.


© Thomas Jantscher

© Thomas Jantscher

http://ift.tt/2fnUIzh

Tesla and SolarCity unveil inconspicuous solar roof tiles with “quasi-infinite” lifespan

tesla-energy-launch-design-news-solar-panels_dezeen_sqa

Elon Musk has realised his vision for a “one-stop solar and storage experience”, combining camouflaged roof tiles with an updated version of the energy-storing Powerwall. Read more

http://ift.tt/2efvTDc

Zaha Hadid-designed trophies to be presented at Brit Awards

Zaha Hadid designs Brit Awards trophy

The trophies awarded to musicians at next year’s Brit Awards will have been designed by the late Zaha Hadid. Read more

http://ift.tt/2fnuaym

Slender roof covers Apple Store Stanford by Bohlin Cywinski Jackson

Apple store, Stanford by Bohlin Cywinski Jackson

A+Awards: a dramatically thin roof soars over the glass front of the Apple Store at Stanford Shopping Center, Palo Alto – another of this year’s winners at the Architizer A+Awards. Read more

http://ift.tt/2ef051e

COBE bases collection of ceramic plant pots on its own building

Kilo and Cobe flowerpots

Danish architecture firm COBE has created a range of ridged pots based on a school building it also designed. Read more

http://ift.tt/2e5mieQ

Eight coffins and urns you would want to be seen dead in

Eight of the best coffins and urns on Dezeen

It’s Halloween, a time when many cultures honour the dead. To mark the occasion, we take a tour through some of the most interesting final resting places dreamed up by designers, including a biodegradable urn that turns a deceased loved one into a tree and colourful zip-up coffins designed to make death less depressing. Read more

http://ift.tt/2fwnuNx

Pedro Reyes teams rough concrete with crazy paving for Mexico City home

pedro-reyes-house-architecture-mexico-city_dezeen-sqb

The Mexico City home and studio of Mexican sculptor Pedros Reyes and his fashion-designer wife Carla Fernandez features crazy paving floors, as well as a staircase and double-height library rendered in coarse concrete. Read more

http://ift.tt/2fwerMu

Job of the day: interior designer at Heatherwick Studio

Dezeen Jobs architecture and design recruitment

Our job of the day from Dezeen Jobs is for an interior designer at London’s Heatherwick Studio, which recently revealed designs for a honeycomb-like staircase at its Hudson Yards development in New York (pictured). Read more stories on Thomas Heatherwick, or browse more architecture and design opportunities on Dezeen Jobs.

http://ift.tt/2fmrYqP

Óscar Miguel Ares Álvares creates “abstract and hard” care home inspired by arid surroundings

Housing for the Elderly by Oscar Miguel Ares Alvarez

Rows of concrete fins shade the large windows of this nursing home near the Spanish city of Valladolid, which features rooms clustered around a landscaped central courtyard. Read more

http://ift.tt/2edK7Ex

Nendo adds cork seat to its sustainable range of SU stools for Emeco

SU Stool collection Cork Seat by Nendo

Japanese studio Nendo has released a new version of its environmentally friendly SU stool for Emeco, adding an interchangeable cork seat to the design. Read more

http://ift.tt/2fvpbuF