Uber Hong Kong / Bean Buro


© Bean Buro

© Bean Buro


© Bean Buro


© Bean Buro


© Bean Buro


© Bean Buro

  • Architects: Bean Buro
  • Location: Causeway Bay, Hong Kong
  • Architect In Charge: Bean Buro
  • Design Directors: Kenny Kinugasa-Tsui, Lorène Faure
  • Area: 9000.0 ft2
  • Project Year: 2016
  • Photographs: Bean Buro
  • Senior Architectural Designers: Elspeth Lee, Isabel Entrambasaguas
  • Architectural Designers & Assistants: Michelle Ho, Tommy Hui, Abby Liu, Gigi Kwong
  • Contractor: Winsmart Contracting Co. Ltd
  • Project Management: Colliers International

© Bean Buro

© Bean Buro

From the architect. Bean Buro’s design for UBER’s new Hong Kong office takes inspiration from Gottfried Semper’s writings on vessels, where he described the notion of form and function acting as a structured whole, with individual parts fulfilling their own function while cooperating with others to achieve an overall aim and effect. 


Plan

Plan

UBER’s new workplace, totaling 9,000sqft (830sqm) on the top floor of an existing office building, was inspired by such notion of volumes and functions. Interpretations of the city’s waterfront topography and curvy mountains generated an undulating, voluptuous dark blue inhabitable vessel that contained meeting rooms, service areas and private work booths.


© Bean Buro

© Bean Buro

Each individual part of the vessel was a variety of work spaces equipped with their own privacy control such as misty gradient glass partitions or curtains. Work clusters occupy the open neighborhoods, each with access to shared supports and collaborative work zones. The work clusters can be re-arranged to match the constantly changing needs of the company.


© Bean Buro

© Bean Buro

Referencing the local urban life, the reception introduces vibrantly coloured tiled walls and floors, contrasted with handcrafted neon signage, while a padded felt wrapped reception desk is reminiscent of luxurious car seating. An intricate wall art by local artist Bao Ho envisions a floating city vessel, packed with Hong Kong landmarks, futuristic transports and lucky Feng Shui symbols for the company. Staff is in turn encouraged to express themselves creatively through writable walls and columns. 


© Bean Buro

© Bean Buro

The space was designed humanly to connect people, reflecting the company’s ethos. Thus the heart of the workplace is a café pantry, designed to support large social events, independent working and informal meetings. It includes a collaborative bar island, stage seating, and a 20m long signature ‘Bean’ table with integrated cushioned seats facing the city’s racecourse and sports grounds. 

Product Description: – Referencing the local urban life, the reception introduces vibrantly coloured tiled walls and floors, contrasted with handcrafted neon signage. 


Conceptual Drawing

Conceptual Drawing

http://ift.tt/2iUPBmV

Palo Alto Networks Offices Israel / Setter Architects


©  Itay Sikolski

© Itay Sikolski


©  Itay Sikolski


©  Itay Sikolski


©  Itay Sikolski


©  Itay Sikolski

  • Project Designer: Shirli Zamir
  • Project Manager: Chen Yaron, Yaron-Levy

©  Itay Sikolski

© Itay Sikolski

From the architect. Palo Alto Networks is a company involved in developing cyber defense solutions.

It is located in downtown Tel Aviv, on the 24th floor of a complex of multi-story office towers alongside an eclectic variety of buildings built during the city’s historical eras. This is a multi-layered colorful part of Tel Aviv, where alongside banks and high tech companies, one finds low-tech businesses and assorted shops such as painting workshops, artists’ studios and restaurants.


©  Itay Sikolski

© Itay Sikolski

The design inspiration evolved from the aim of introducing that colorful eclectic low-tech outside environment into the 24th floor where Palo Alto, one of the world’s most innovative companies, is located.     

As the design team, we imported characteristic elements from the outside environment, filtered them into a design vocabulary and gave them different uses. For example: 


Sections

Sections

•Steel window profiles and garage doors evolved in their role and expression into open-space partitions.
•Exposed brick blocks found a new role as an interior wall in a conference room.
•Old textured window glass were integrated in the partitions dividing private and public spaces.        
•Paint buckets from painting workshops become distinctive wall decorations.
•Old industrial fan blades became ultramodern light fixtures.


©  Itay Sikolski

© Itay Sikolski

All employees, including managers, work in open spaces located at the perimeter of the floor, alongside the windows. Transparent high partitions enable intimacy and improve acoustics, yet allow the urban feel of the outside environment to flow in.  

Throughout the floor are formal/informal conference rooms, classrooms and working spaces that benefit from the transparent materials and visualization of the whole floor. These transparent walls conceptualize the company’s major product  –  its firewall.


©  Itay Sikolski

© Itay Sikolski

http://ift.tt/2jXeShJ

Prépinson, Rehabilitation Of Four Traditional Houses / WAW Achitectes


© Sophie Carles

© Sophie Carles


© Sophie Carles


© Sophie Carles


© Sophie Carles


© Sophie Carles

  • Architects: WAW Achitectes
  • Location: 37340 Ambillou, France
  • Architect In Charge: Stanislas Cheuvreux, Arnaud Coutine, Bérenger Marinot
  • Area: 712.0 m2
  • Project Year: 2013
  • Photographs: Sophie Carles

© Sophie Carles

© Sophie Carles

Site Plan

Site Plan

From the architect. In a singular landscape, in the middle of a plain surrounded by forest massifs, four former farm buildings take place around a yard near a pond. The site lends itself so majestically to the pondering over the landscape and over the wildlife. Our intervention aims to highlight the local patrimony and respect it by the architectural creation.


© Sophie Carles

© Sophie Carles

The main building, the only living building before de reconversion, is entirely cured to adapt itself to the modern constructive exigencies but also to find a volumetry that allows the development of the existent attic. The extension, in a wood frame, joins the continuity of the volumetry of the former building. The extension is covered with a cladding in a slatted reclaimed poplar. This material creates the same architectural language common in each building. The poplar is used for his resistance to the weather but also to his natural tendency to take golden and silver reflects getting older. It’s a living material that is taking a real part in the environment.


© Sophie Carles

© Sophie Carles

Inside, the former part hosts he more private parts of the house while the extension welcomes the reception rooms. The “cathedral” living room is fully opened to the landscape and the pond, allowing us to enjoy the spectacular landscape offer by the nature in every season. The contemporary architecture try here to disappear to reveal the quality of the landscape and also the quality of the traditional building.

Product Description: The reclaimed poplar creates the same architectural language common in each building of the project.


© Sophie Carles

© Sophie Carles

Elevation

Elevation

http://ift.tt/2jykJdG

11 Artists Visualize Tchoban Voss Projects in “Images from Berlin” Exhibition


Courtesy of Tchoban Voss Architekten

Courtesy of Tchoban Voss Architekten

Towering like an infinite mountain of stone, a building devoid of windows and doors is hand-drawn in the tradition of the old masters. Elsewhere, colored strips of tape address the same project, visualized as a sequence of stacked layers. In yet another image, this time presented in a more realistic style, the cityscape is framed by two men gazing out at the viewer with a grin.


MICHELE ALASSIO / The Web Nightmare, from the series "Dreams & Nightmares." Digital print on baryta paper, 67 x 120 cm (2012)


ALEXANDER BRODSKY / Aquarium. Graphite pencil, fibre pen on transparent paper, 70 x 50 cm (2016)


VLADIMIR DUBOSSARSKY / Tchobangrad. Print and oil on canvas, 320 x 375 cm (2016)


VALERY KOSHLYAKOV / Museum for Architectural Drawing, Berlin. Colour tape on perspex, 90 x 80 cm (2016)


MICHELE ALASSIO / The Web Nightmare, from the series "Dreams & Nightmares." Digital print on baryta paper, 67 x 120 cm (2012)

MICHELE ALASSIO / The Web Nightmare, from the series "Dreams & Nightmares." Digital print on baryta paper, 67 x 120 cm (2012)

It’s a daring experiment that Tchoban Voss Architekten undertake in their exhibition “Images from Berlin.” Instead of presenting their projects with the usual means, they have delegated this task to 11 visual artists. The aforementioned works stem from a confrontation by Gottfried Müller and Valery Koshlyakov with the Museum for Architectural Drawing. Meanwhile, the Living Levels are approached by the duo Vrubel & Timofeeva as an everyday urban environment.

Gary Schuberth and Scott Tulay contemplate the spectacular cantilever of Hotel nhow, while Thomas W Schaller has the Stern Center in Potsdam rise dramatically into the sky. Nikolai Makarov and Michele Alassio take on the interior of the synagogue in Münsterche Strasse, as well as the Russian Pavilion at the 2012 Architecture Biennale in Venice. Interpretations by Alexander Brodsky and Vladimir Dubossarsky complete this kaleidoscope.

At first glance, the images have seemingly nothing in common – except for their representation of architecture. While some emphasize it in the foreground, others use it as a backdrop. Some focus on the overall composition, while others hone in on fine details of the façade. Nevertheless, there is a thread that holds them together: they are representations, which are simultaneously true to the original. Another common basis is the architectural language itself, arising from Sergei Tchoban’s significant contributions to the city of Berlin over the course of 20 years.


ALEXANDER BRODSKY / Aquarium. Graphite pencil, fibre pen on transparent paper, 70 x 50 cm (2016)

ALEXANDER BRODSKY / Aquarium. Graphite pencil, fibre pen on transparent paper, 70 x 50 cm (2016)

VLADIMIR DUBOSSARSKY / Tchobangrad. Print and oil on canvas, 320 x 375 cm (2016)

VLADIMIR DUBOSSARSKY / Tchobangrad. Print and oil on canvas, 320 x 375 cm (2016)

VALERY KOSHLYAKOV / Museum for Architectural Drawing, Berlin. Colour tape on perspex, 90 x 80 cm (2016)

VALERY KOSHLYAKOV / Museum for Architectural Drawing, Berlin. Colour tape on perspex, 90 x 80 cm (2016)

NIKOLAI MAKAROV / Synagogue Münstersche Strasse, Berlin. Acrylic on canvas, 145 x 195 cm (2016)

NIKOLAI MAKAROV / Synagogue Münstersche Strasse, Berlin. Acrylic on canvas, 145 x 195 cm (2016)

GOTTFRIED MÜLLER / Tchoban Foundation Berlin, 2117. Indian Ink, watercolour on old paper, 95 x 45 cm (2016)

GOTTFRIED MÜLLER / Tchoban Foundation Berlin, 2117. Indian Ink, watercolour on old paper, 95 x 45 cm (2016)

THOMAS W SCHALLER / Stern-Centre, Potsdam. Graphite pencil and watercolour on paper, 76 x 56 cm (2016)

THOMAS W SCHALLER / Stern-Centre, Potsdam. Graphite pencil and watercolour on paper, 76 x 56 cm (2016)

GARY SCHUBERTH / I Dream About Buildings. Graphite pencil on paper, 104 x 168 cm / 84 x 137 cm (2016)

GARY SCHUBERTH / I Dream About Buildings. Graphite pencil on paper, 104 x 168 cm / 84 x 137 cm (2016)

GARY SCHUBERTH / At Night, All Cats Are Grey. Graphite pencil on paper, 104 x 168 cm / 84 x 137 cm (2016)

GARY SCHUBERTH / At Night, All Cats Are Grey. Graphite pencil on paper, 104 x 168 cm / 84 x 137 cm (2016)

SCOTT TULAY / Float. Charcoal, graphite pencil on cardboard, 152 x 101 cm, in two parts (2016)

SCOTT TULAY / Float. Charcoal, graphite pencil on cardboard, 152 x 101 cm, in two parts (2016)

VRUBEL & TIMOFEEVA / Russians in Berlin (Tolstoewski Project)
. Wax, pastel colours, coloured pencils on paper, 270 x 480 cm (2016)

VRUBEL & TIMOFEEVA / Russians in Berlin (Tolstoewski Project)
. Wax, pastel colours, coloured pencils on paper, 270 x 480 cm (2016)

Tchoban Voss Architekten opened their office in Berlin in 1996. Since then, Sergei Tchoban has gone on to design, plan and implement numerous new buildings, including the Cubix movie theater at Alexanderplatz, Quartier DomAquarée, Hotel nhow Berlin at Osthafen, the synagogue in Münstersche Strasse, and the Living Levels residential high-rise on the Spree River.

  • Title: Tchoban Voss Architekten – Images from Berlin
  • Type: Exhibition Opening
  • Organizers: Ulrich Müller
  • From: January 19, 2017 07:00 PM
  • Until: March 04, 2017 08:00 PM
  • Venue: Architektur Galerie Berlin
  • Address: Karl-Marx-Allee 96, 10243 Berlin

http://ift.tt/2k9AqHc

Boos Beach Club Restaurant / Metaform architects


© Steve Troes

© Steve Troes


© Steve Troes


© Steve Troes


© Steve Troes


© Steve Troes

  • Architects: Metaform architects
  • Location: 8140 Bridel, Luxembourg
  • Architect In Charge: Agaajani, Ristic
  • Structural Engineer: Ney & Partners / WOW
  • Area: 600.0 m2
  • Project Year: 2016
  • Photographs: Steve Troes

© Steve Troes

© Steve Troes

Site Plan

Site Plan

In place of the old bar/restaurant BOOS Beach Club, modern and contemporary architecture, tightly linked to its context, reflects the new image of this iconic venue in Luxembourg.

The new part, interwoven around the existing house, is inspired by the Japanese art of origami. It resembles a folded sheet of paper that answers to the program requirements, while creating a relation with the old and opening up to the natural surroundings. Our idea was to integrate harmoniously the new structure into the existing natural context, while at the same time paying respect to the existing architecture by placing a light wooden structure with glass openings towards the landscape. The dynamic design enables orienting the bar and eating areas towards the outside, guiding the views to the tall tree stalks. By leaning on the existing house, and due to its triangular form, the self-supporting rigid roof requires very few peripheral structural points. The motivation to choose this lightweight and easily removable roof system leaves space and possibility to the idea of possible future change, if needed. 


© Steve Troes

© Steve Troes

The main access is situated in the front of the existing house reestablishing in that way the original function distribution. The outdoor areas have been rethought and refurbished. The lateral outdoor terrace was partly removed and replaced by a white sand beach. The back terrace, however, has been optimized and modified to achieve a stronger connection with the whole. 


© Steve Troes

© Steve Troes

Section

Section

The project also includes the refurbished kitchen and eating area, both located on the ground floor of the existing house. Under the new triangulated structure, smoking area together with the fireplace and a small dining area, introduce spatially the main zone of more than 200 m2, dedicated to the dance floor around the monumental bar. 

To preserve ”Beach club” identity of the place, the new structure consists of raw materials: burned wood, polished concrete floor, raw steel, terrace in wood and white sand. All these together create the desired character both inside and outside.


© Steve Troes

© Steve Troes

West Elevation

West Elevation

http://ift.tt/2jWanUL

UNStudio Erects Pearlescent Structure at World’s Leading Architectural Trade Fair


© Laurian Ghinitoiu

© Laurian Ghinitoiu

Employing the latest in aluminum and metals innovation, Ben van Berkel and UNStudio have erected the ALPOLIC fair stand at BAU 2017, the world’s leading trade fair for architecture, materials and systems. Emphasizing the inherent strength of the ultra-light material, the parametric design utilizes geometric principles to create a self-supporting semi-private stand for gathering and the display of products.


© Laurian Ghinitoiu


© Laurian Ghinitoiu


© Laurian Ghinitoiu


© Laurian Ghinitoiu


© Laurian Ghinitoiu

© Laurian Ghinitoiu

Built from a single structural element, the geometry of the structure draws from natural examples of stability and strength, including the venation of leaves and the catenary lines of spider webs.

The resulting spaces within take the shape of cones, clad on the front side with durable fluoropolymer coated panels and left untreated on the back, revealing the structural construction to the thin sandwich panels. The coated side has been finished in a prismatic Lumiflon resin, which gives the stand a pearlescent appearance capable of withstanding wear from the elements.


© Laurian Ghinitoiu

© Laurian Ghinitoiu

As visitors move around the structure, the stand will take on different appearances: some highlighting the structure’s 3-dimensionality, and other perspectives that feature the technical principles of the material.

“Throughout the stand moments for discussion and reflection are created, together creating a journey of inspiration for innovative facade design,” explain the architects.


© Laurian Ghinitoiu

© Laurian Ghinitoiu

The stand will remain on display through the conclusion of BAU 2017 on January 21st.

News via UNStudio.

Learn more about this material here:

Aluminum Composites – Prismatic Finishes / Alpolic
//cdn.embedly.com/widgets/platform.js

http://ift.tt/2jHKxGd