Warehouse Renovation / Yabashi architects & associates


© Tohru Yabashi

© Tohru Yabashi


© Tohru Yabashi


© Tohru Yabashi


© Tohru Yabashi


© Tohru Yabashi

Using the Saga Prefecture Karatsu steel frame within the structure of the warehouse, which has been used as a material storage in, primarily space, such as a gallery that allows the exhibitions in conjunction with the display and the Marche in the Marche which is carried out once in two months Guests were asked.


Floor Plan

Floor Plan

So, it envisions a large patio with a gallery in the warehouse, hoping to be the intimate space to the corresponding space, such as the alley born around that in Marche, is composed of a shelf wall, which is arranged in a nested It was proposed a tubular structure.


© Tohru Yabashi

© Tohru Yabashi

Is the inner shelf wall patio is surrounded by a white wall, and has a abstract space by comparison with the presence that was ingrained the existing warehouse. Here exhibition invited writers, workshops, concerts, continue to function as a venue for events to be held in conjunction with the Marche of the extra touches that make such talk events.


© Tohru Yabashi

© Tohru Yabashi

On the other hand, the alley around patio has become an elongated space with intimate scale. Shake the angle to put the distance from the existing exact grid ShelfWall, it has transformed the space of the alley to the richer ones by creating a deep perspective to this place. Other Marche in alley, display shelf of goods belonging to the event in the patio, can be utilized as a bookshelf library space.


© Tohru Yabashi

© Tohru Yabashi

Shelf wall on the border of mutually different space has created a new table / back of the relationship. The contrasting events that location is performed in parallel with each other is complemented each other while repeating the reversal of the front and back like a vortex in the boundary ShelfWall, function as a place of rich regional exchange that lead the way in the various events we hope that they would.

http://ift.tt/2f6C8YF

Selected: Like a Painting by Daniel-Photo

POST PROCESSING
BILDBEARBEITUNG
WEBSITE
FACEBOOK

Many techniques used on this image are demonstrated in my recently released set of videos. Just check out my website for more information.
____

Viele der hier angewandten Techniken werden sehr ausführlich in meinen aktuellen Video Tutorials demonstriert. Mehr Infos dazu findet Ihr auf meiner Website.

http://ift.tt/2fvqedN

#5 / Studio Wills + Architects


© Beton Brut

© Beton Brut


© Beton Brut


© Beton Brut


© Beton Brut


© Beton Brut

  • Architects: Studio Wills + Architects
  • Location: 70 Frankel Ave, Freeport, NY 11520, United States
  • Architect In Charge: Ng William
  • Design Team: Ng William, Wu Shan Yat
  • Area: 489.96 sqm
  • Project Year: 2016
  • Photographs: Beton Brut
  • C&S Engineer: Civil and Geotechnical Associates
  • Quantity Surveyor : BKG Consultants Pte Ltd
  • Builder: TIM Contracts Pte Ltd
  • Carpenter: Sin Hiap Chuan Wood Works

© Beton Brut

© Beton Brut

The site faces a major thoroughfare, is flat and non-descript. Maximized to its permissible building volume, this can be a potentially over-sized house for a family of 4 (parents and teenage daughters) and their 2 helpers. The strategy of fragmentation was thus adopted to fragmentize the volume into comprehensible parts.


Floor Plan

Floor Plan

In order to accommodate a sizeable lap pool of 3 meter width along the side garden, the building had to be set-back by an additional 1 meter beyond the 2m building set-back line. This was considered to be undesirable due to the reduced building foot-print. Resolution was found by a shift of 1 meter back to the 2m building set-back line, in the upper levels, to regain the otherwise reduced building footprint.


© Beton Brut

© Beton Brut

This strategy was adopted in the making of the PLANS, SECTIONS and ELEVATIONS resulting in multiple ‘gaps’, between wall and roof planes, for light and ventilation. Roof planes were further tilted away from the western sun in order to shelter the interior spaces from the tropical heat and look to the distant whilst escaping the prying eyes of its immediate neighbors. 


Section

Section

Shades of grey, contrasting materials and textures and lighting quality were appointed across the entire section of the building to accentuate the fragments and heightens one’s experience of the entire house which oscillates between light and shade, open and enclosed, expansive and compressive spatial qualities.


© Beton Brut

© Beton Brut

Diagrams

Diagrams

#5 was a study in the making of tropical living spaces, in a dense urban environment, that is at once open yet private.

Product Brief:
Reinforced concrete (RC) – The roofs constructed in reinforced concrete and finished with a coat of paint, similar to the walls, give expression to a series of ‘shells’ that defines the enclosure and ‘one-ness’ to the entire house.


© Beton Brut

© Beton Brut

http://ift.tt/2eNKp5I

LOT Wins Competition to Transform Flatiron Plaza in New York


Flatiron Sky-Line / LOT. Image Courtesy of Flatiron Public Plaza Holiday Design Competition

Flatiron Sky-Line / LOT. Image Courtesy of Flatiron Public Plaza Holiday Design Competition

LOT has been selected as the winner of the third annual Flatiron Public Plaza design competition in New York, which called for proposals from 5 New York City firms to design a temporary installation to be located at the base of the iconic Flatiron Building.

The winning proposal, titled “Flatiron Sky-Line,” consists of a series of 10 large contiguous arches, constructed out of white powder-coated steel tubes housing LED lights, from which an array of hammocks will be suspended to allow visitors to rest and take in the surrounding landmarks such as the Met Life Tower and Empire State Building.


Radiant Forest / Architensions. Image Courtesy of Flatiron Public Plaza Holiday Design Competition


Flatiron Roc Chair / Büro Koray Duman Architects. Image Courtesy of Flatiron Public Plaza Holiday Design Competition


Vanishing Point / FreelandBuck. Image Courtesy of Flatiron Public Plaza Holiday Design Competition


Silver Shimmer / Young & Ayata. Image Courtesy of Flatiron Public Plaza Holiday Design Competition


Flatiron Sky-Line / LOT. Image Courtesy of Flatiron Public Plaza Holiday Design Competition

Flatiron Sky-Line / LOT. Image Courtesy of Flatiron Public Plaza Holiday Design Competition

“Flatiron Sky-Line is an engaging installation, creating a social space underneath the illuminated arched outline, a structure to walk within and around, gaze through it towards the skyline, and experience Flatiron’s surroundings through a certain lens,” said LOT principal Leonidas Trampoukis. “The simplicity of the installation’s design will draw in audiences, and, we expect, produce significant feelings as they stand in one of our country’s most recognizable intersections.”


Flatiron Sky-Line / LOT. Image Courtesy of Flatiron Public Plaza Holiday Design Competition

Flatiron Sky-Line / LOT. Image Courtesy of Flatiron Public Plaza Holiday Design Competition

Finalists


Radiant Forest / Architensions. Image Courtesy of Flatiron Public Plaza Holiday Design Competition

Radiant Forest / Architensions. Image Courtesy of Flatiron Public Plaza Holiday Design Competition

Radiant Forest / Architensions

Radiant Forest is a pavilion that promotes interaction between people and encourages gathering in a comfortable environment. A composition of movable and stationary vertical slats partially skinned with a mirror film reflects visitors and passersby, highlighting the beautiful differences in our city across changing colors, seasons, days and nights. The forest invites visitors to follow unpredictable paths as they are drawn to an area by fiber optic curtains and radiant heating dishes. A sensor activates the radiant dishes and the fiber optics light up with RGB irradiation map colors, measuring the real-time temperature of the bodies occupying the space. 


Flatiron Roc Chair / Büro Koray Duman Architects. Image Courtesy of Flatiron Public Plaza Holiday Design Competition

Flatiron Roc Chair / Büro Koray Duman Architects. Image Courtesy of Flatiron Public Plaza Holiday Design Competition

Flatiron Roc Chair / Büro Koray Duman Architects

Design has the power to create a sense of belonging, joy, and an ownership of public space. A design that provides a sense of familiarity between strangers in public while being playful is the core of Flatiron Roc Chair. As passersby enter and sit down, the piece rocks up and down, animating the holiday spirit. At night, in a fixed, upright position, the piece transforms into a stage where festive choirs perform. LED lights adhered to framing provide a glow underneath. Fitted polycarbonate panels at the ends offer safety for the kinetic movement of the piece.


Vanishing Point / FreelandBuck. Image Courtesy of Flatiron Public Plaza Holiday Design Competition

Vanishing Point / FreelandBuck. Image Courtesy of Flatiron Public Plaza Holiday Design Competition

Vanishing Point / FreelandBuck

Our visual experience is layered with the dense clouds of imagery and information encountered through digital devices and social networks. Expanding on this new visual capacity, Vanishing Point collects partial, oblique views of the Flatiron Building that are imprinted on layers of translucent fabric and woven into three kaleidoscopic urban objects. Condensing the countless images of the iconic building found online and elsewhere into a three-dimensional structure, the project captures multiple modes of seeing. From a central point within the pavilion, the layered drawings align into a unified image reminiscent of the iconic prow of the building. Vanishing Point further proliferates the building’s image as the subject of new photos during the holiday festival.


Silver Shimmer / Young & Ayata. Image Courtesy of Flatiron Public Plaza Holiday Design Competition

Silver Shimmer / Young & Ayata. Image Courtesy of Flatiron Public Plaza Holiday Design Competition

Silver Shimmer / Young & Ayata

Silver Shimmer appears at first as a field of vibrating light. When visitors approach, views shift through alignments of the chromed steel pipe structure, offering glimpses through the pavilion. Upon entering, one becomes immersed in the reflections of mirror-finished, bell-shaped balloons inflated to nestle within the lattice, reflecting the context and the luminous lines of the pavilion into a specular spectacular. What is not immediately apparent is that the pavilion is entirely constructed out of what already exists in the Flatiron Plaza, the public tables. This humble public amenity is transformed into something otherworldly, a shimmering lattice of light.

“Flatiron Sky-Line” will open to the public on Monday, November 21 on the North Flatiron Public Plaza at Broadway, Fifth Avenue, and 23rd Street, and will remain on view throughout the holiday season.

Now in its third year, the annual competition is organized by the Flatiron/23rd Street Partnership Business Improvement District (BID) and Van Alen Institute to activate Flatiron Public Plaza during the holiday season. Previous winners include SOFTLab’s “Nova” and “New York Light” by INABA.

News via Van Alen Institute.

http://ift.tt/2f2aUEX