Container Stack Pavilion / People’s Architecture


Courtesy of People’s Architecture Office

Courtesy of People’s Architecture Office


Courtesy of People’s Architecture Office


Courtesy of People’s Architecture Office


Courtesy of People’s Architecture Office


Courtesy of People’s Architecture Office

  • Architects: People's Architecture
  • Location: Dong Shan Ma Lu, Xinghualing Qu, Taiyuan Shi, Shanxi Sheng, China
  • Principals: He Zhe, James Shen, Zang Feng
  • Project Team: Zhang Minghui, Amy Song, Zhang Zhen
  • Area: 307.3 sqm
  • Project Year: 2015
  • Photographs: Courtesy of People’s Architecture Office

Courtesy of People’s Architecture Office

Courtesy of People’s Architecture Office

Shipping containers stacked and shifted in plan and layered in elevation maximize rooftop views and shaded public areas on the ground at the Container Stack Pavilion. A 7.5 meter cantilevered box is the point of entrance to the building’s upper level roof, while the pavilion itself seems to extend out toward bordering streets, showcasing its interior activities. The ends of each container are capped with full height windows, allowing sightlines throughout the entire building. Inside, a double height central atrium is carved out where the two levels of shipping containers overlap. The Container Stack Pavilion is a temporary structure that can be disassembled and moved to other locations.


Courtesy of People’s Architecture Office

Courtesy of People’s Architecture Office

Plan

Plan

Courtesy of People’s Architecture Office

Courtesy of People’s Architecture Office

http://ift.tt/298GVXz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s