One To Three / Create + Think Design Studio


© Figure x Lee Kuo-Min Studio

© Figure x Lee Kuo-Min Studio


© Figure x Lee Kuo-Min Studio


© Figure x Lee Kuo-Min Studio


© Figure x Lee Kuo-Min Studio


© Figure x Lee Kuo-Min Studio

  • Site Supervisor : Ying Chou

© Figure x Lee Kuo-Min Studio

© Figure x Lee Kuo-Min Studio

One To Three
Desirably situated in proximity to Keelung River and a small park directly in front, the property is enveloped on two sides by an L-shape sliding glass doors, with a balcony to enjoy the view of Keelung River in the distance or the greenery of the park down below.  


© Figure x Lee Kuo-Min Studio

© Figure x Lee Kuo-Min Studio

As the total floor plan resembles approximately a perfect square, the long wood cabinet transfigures this single space from one to three distinctive sections: the relaxation space wrapped by the sliding doors, the sleeping quarter of master and guest bedroom, and the culinary area of kitchen and wine cellar.


Plan

Plan

Relaxation
Lounging in front of the cabinet structure and facing out toward the glass doors, this space of relaxation is encased, like a box full of surprises, by concrete ceiling and floor.  Serving as the main visual focus and a contrast in texture, the upside down U-shaped stainless-steel central island adds cool sexiness to the warmth from the grain pattern of the cabinetry.  The warmth of the wood stretches from the entrance to the reading area.


© Figure x Lee Kuo-Min Studio

© Figure x Lee Kuo-Min Studio

As the steel structure expands into an elongated bar, the doors of the cabinetry open in various ways to reveal the multi functions hidden behind, such as music equipment, wine storage, espresso machine, and light faire food preparation counter.


© Figure x Lee Kuo-Min Studio

© Figure x Lee Kuo-Min Studio

The steel structure links the three sub-sectors of the relaxation space: living room, dining area, and reading area, which is partitioned with metal frame accordion glass doors.  When closed, the reading area is a distinct and separate section off the relaxation space.  When opened, the entire space becomes a great room, connecting with the greenery outside through the L-shaped sliding glass doors.


© Figure x Lee Kuo-Min Studio

© Figure x Lee Kuo-Min Studio

It is a place of exuberance where the host, with his friends and family, can enjoy exquisite food and fine wine.  This concrete box reflects and records the moments of living.


© Figure x Lee Kuo-Min Studio

© Figure x Lee Kuo-Min Studio

Sleep
The media center cleverly separates the bed and closet in the master bedroom.  Wood element fuses the bathroom with the sleeping area, yet the clear glass subtly divides the different functionalities.  The combination of classic footing of the tub, rugged masonry counter, and the Roman X desk legs creates an aura of Tuscan villa.


© Figure x Lee Kuo-Min Studio

© Figure x Lee Kuo-Min Studio

From Sleep to Culinary

Culinary 
The culinary area is as pristine as the kitchen of a three-star Michelin restaurant, further enhanced with an oval table made from solid wood and a wine cellar containing the owner’s immaculate wine collection.  When the owner hosts a party, sumptuous banquets and luscious wines flow from here into the concrete box. Ces’t la vie!


© Figure x Lee Kuo-Min Studio

© Figure x Lee Kuo-Min Studio

http://ift.tt/2dCnZoU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s